top of page

Vocal Coaching

ZangProfs logo staand_pms7407.tiff

Goed zingen begint bij een goede techniek. Als je dat beheerst kan je de techniek tijdens het zingen vergeten en puur het verhaal vertellen. Daar ligt voor mij het ambacht. Een verhaal vertellen middels zang.

David van den Tempel,
Creative Manager Zangprofs B.V.
Docent in de Vocal Core TM

David van den Tempel is een zanger en acteur. Naast zijn werkzaamheden in het theater en op televisie is hij ook gecertificeerd docent in de Vocal CoreTM en is hij samen met Rein kolpa de drijvende kracht van het bedrijf Zangprofs. 

David is een hoge lichte tenor en zijn specialiteit ligt bij het pop- en musicalrepertoire. 

David geeft vooral privé les aan (semi) professionals, maar iedere enthousiaste zanger/zangeres die méér met zang zou willen doen is hartstikke welkom. Verder coacht hij bij studio opnames van (pop) artiesten en geeft hij zang/spel workshops op aanvraag. Ook is hij graag betrokken als vocal coach bij (muziek) theaterproducties. Deze werkzaamheden doet hij allemaal vanuit Zangprofs B.V.

Het zwaartepunt van de lessen ligt bij David in eerste instantie bij de techniek van het zingen. De eerste lessen zal hij vooral theorie behandelen en oefeningen doen. Dit zodat je goed overweg leert gaan met je stem. Vervolgens gaat hij aan de slag met de oefeningen toepassen bij verschillend repertoire. Als dat lukt, dan wordt er gewerkt aan wat David betreft het mooiste deel van het zingen. Middels zang een verhaal vertellen.

Bent u in het bovenstaande geïnteresseerd of wilt u gewoon meer informatie? Neem gerust contact op via de knop contact of kijk eens op www.zangprofs.nl  

Wat is de Vocal Core?

De Vocal CoreTM is een zangmethode die is ontwikkeld door Rein Kolpa.

Om de hele methode goed te kunnen bewijzen heeft Rein veel onderzoek gedaan. Dit vooral samen met KNO-arts DR. R. Rinkel (Amsterdam UMC) en af en toe wat praktijk onderzoek met David van den Tempel. Ook heeft Rein zich verdiept in de EVT (Estill Voice Training), CVT (Complete Voice Technique), ademhalingstechnieken, resonancetechnieken en de belcanto. De resultaten waren zeer verhelderend. Deze technieken, onderzoeken en vooral veel eigen ervaring met lesgeven hebben ervoor gezorgd dat de zeer toepasbare methode de Vocal CoreTM is geboren.

Het zwaartepunt ligt bij de Vocal CoreTM bij het begrijpen van je eigen stem. Zonder dat dit ingewikkeld is. Iedereen heeft een unieke stem, dus waarom zouden we dan iemand anders na doen? Bij de Vocal CoreTM zorgen we ervoor dat je met je eigen stem alle stijlen kunt zingen en dat je net als een instrument het op meerdere manieren kunt bespelen.

David heeft na het afronden van twee volledige cursussen zijn certificaat gehaald en is officieel bevoegd om les te geven in deze heldere methode.

vocal core 2.jpeg
bottom of page